Andrzejkowe warsztaty kulinarne
30 listopada uczestnicy 13-3 Hufca Pracy w Kielcach wraz z wychowawcami przygotowali słodki poczęstunek z okazji andrzejek. Zostały przygotowane następujące potrawy: przekładaniec świętokrzyski (kajmak), rafaello oraz ptasie mleczko w trzech smakach: cytrynowym, truskawkowym i pomarańczowym. W przygotowaniu potraw uczestnicy wykazali się dużą inwencją twórczą. W trakcie przygotowań panowała radosna andrzejkowa atmosfera. Przygotowane potrawy okazały się wyjątkowo smaczne, a ich przygotowanie sprawiło młodzieży dużo satysfakcji i wrażeń.
Fot. 1. Kontrola jakości produktu
Fot. 2. Radosna atmosfera podczas przygotowań smakołyków
Fot. 3. Robota pali się w rękach
Autor tekstu: Paweł Zioło
Autor zdjęć: Anna Okła, Ewelina Olszewska
|