OCHOTNICZE HUFCE PRACY
ŚWIĘTOKRZYSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA
                         
Świętokrzyska WK OHP  
ul. Sienkiewicza 36  
25-507 Kielce  

tel./fax: (041) 343 13 54  
(041) 343 13 55  



 
Aktualności Przetargi Biuletyn Kontakt Partnerzy Strona główna




„Przez żołądek do serca”. Konkurs kulinarny w skarżyskim hufcu

Konkursy kulinarne cieszą się dużym zainteresowaniem. Młodzież ucząca się w zawodzie kucharz małej gastronomii, wraz z kadrą wychowawczą, postanowiła przeprowadzić taką rywalizację, by wykazać się zdolnościami kulinarnymi.

Umiejętności zaprezentowały cztery kilkuosobowe drużyny. Zespoły przygotowały sałatki: z tuńczykiem, z ananasem, z makaronem i gyros. Degustacja przysmaków cieszyła się dużym zainteresowaniem pozostałych uczestników.

Aby ocenić konkurs i wytypować zwycięską drużynę młodzież i kadra wychowawcza zasiadła wspólnie do konsumpcji. Wygrała sałatka z makaronem. Przygotowała ją męska drużyna, co potwierdziło opinię, że mężczyźni to najlepsi kucharze.


Fot. 1. Przygotowujemy sałatki


Fot. 2. Stół do degustacji gotowy


Fot. 3. Degustacja i ocena




Autor tekstu: Ireneusz Kasprzyk

Autor zdjęć: Konrad Sokół



Informacje o ŚWK OHP
  Historia OHP
  Kierownictwo
  Nasze jednostki
  Rekrutacja
  Refundacja
  Projekty EFS
  Mobilne Centrum Informacji Zawodowej
  Praca
  Ogłoszenia
  Komenda Główna OHP
  Gospodarstwo Pomocnicze
Serwisy powiązane z OHP
  Wojewódzkie Komendy OHP
  Centra Kształcenia i Wychowania
  OHP dla Szkoły
Ministerstwa Rządu RP
  Ministerstwo Edukacji Narodowej
  MPiPS
  MRR
Użyteczne linki
  Świętokrzyski Urząd Wojewódzki
  Urząd Marszałkowski w Kielcach
  Urząd Miasta Kielce
  Miejski Urząd Pracy
  Powiatowy Urząd Pracy
  Wojewódzki Urząd Pracy
  Portal Funduszy Strukturalnych
  Europejski Fundusz Społeczny
  EURES
  EURODESK
  EUROPASS
  PNWM













  swietokrzyska@ohp.pl