Zakończenie kursu ,,Kucharz kuchni, wegańskiej, wegetariańskiej z elementami dietetyki”

                    Młodzież w Skarżysku – Kamiennej pełna nowej wiedzy teoretycznej i praktycznej ukończyła w sobotę kurs ,,Kucharz kuchni, wegańskiej, wegetariańskiej z elementami dietetyki”. W trakcie trzech tygodni kursanci poznali tajniki tejże kuchni wykonując między innymi potrawy takie jak: zapiekanka z suszonymi pomidorami, carpaccio z serem kozim, wegańskie kruche ciasto ze śliwkami, sałatka z paluszkami krabowymi czy paszteciki wegańskie. Prowadząca Pani Lidia Śliż dołożyła wszelkich starań, aby uczestnicy kursu uzyskali jak najwięcej wiedzy w tym zakresie i mogli wykorzystać zdobyte umiejętności w przyszłości. Podczas zajęć panowała wspaniała, przyjacielska atmosfera, nawiązały się nowe znajomości, co przełożyło się na bardzo dobrą współpracę całego zespołu.

                       Z certyfikatem ukończenia kursu i uśmiechem na twarzy wszyscy zadeklarowali chęć uczestnictwa w kolejnych szkoleniach.

Tekst: Agnieszka Lichocik

Zdjęcia: Agnieszka Lichocik, osoba z zewnątrz