15 uczestników wzięło udział w konkursie kulinarnym w OSiW OHP w Starachowicach „Wielkanocne inspiracje”. Młodzież w czasie zajęć praktycznych przygotowywała ciasta, mazurki oraz inne potrawy wielkanocne. Kapituła konkursu złożona z wychowawców i instruktorów – na czele której stała kierownik ośrodka Agnieszka Kuś -wytypowała laureatów. Miejsce pierwsze zdobyła Iwona Wypchło za „babkę wielkanocną”, drugie Kupisz Wiktoria za króliczki z masy cukrowej, zaś trzecie miejsce to praca zbiorowa Julii Szary, Natalii Karwackiej i Gabriela Czerwińskiego – babeczki szpinakowe nadziewane sałatkami.
Konkurs zorganizowany w ramach programu autorskiego wychowawcy Anny Rosińskiej wyzwolił u naszych kucharzy kreatywność. Zaś efekt pracy bardzo usatysfakcjonował zarówno kadrę Ośrodka jak i uczestników konkursu. Piękne wypieki naszej utalentowanej kulinarnie młodzieży zapewne poprawią wszystkim przedświąteczny nastrój. Dyplomy – przygotowane przez wychowawcę Danutę Śpiewak, a także nagrody, młodzież otrzyma po powrocie na zajęcia praktyczne w OSiW OHP w Starachowicach.
Autor tekstu i zdjęć: Anna Rosińska