Uczestnicy 13-1 Środowiskowego Hufca Pracy w Jędrzejowie, odbywający naukę zawodu w zawodzie kucharz, w ramach realizacji Ogólnopolskiej Inicjatywy Samorządowej pod nazwą „Poszerzanie umiejętności społeczno-zawodowych” wzięli udział w spotkaniu z panem Grzegorzem Kraj – pracownikiem Hotelu Uroczysko w Cedzynie koło Kielc. Pan Grzegorz jest kierownikiem sali, z dużym zaangażowaniem opowiadał o swojej pracy. Uczestnicy dowiedzieli się jak ważnym zadaniem jest doradzanie klientom i udzielanie informacji na temat oferowanych dań.
Równie ważnym zadaniem w pracy kelnera jest właściwe nakrycie stołu w zależności od rodzaju potraw, istotnym, zadaniem jest pobieranie należności za podane dania i napoje oraz dokonywanie rozliczeń gotówkowych. Pan Grzegorz zwrócił uwagę na ciągłe podnoszenie swoich kwalifikacji poprzez udział w szkoleniach.
Fot. Uczestnicy w trakcie spotkania
Autor tekstu i zdjęć: Iwona Chojnacka