
Kompetencje i predyspozycje zawodowe
Pod takim właśnie tytułem lider Klubu Pracy w Mniowie - Agnieszka Serek, przeprowadziła cykl warsztatów w II LO im. Marii Skłodowskiej-Curie w Końskich. Odbiorcami byli uczniowie wszystkich klas drugich. Na zajęciach młodzież miała okazję poznać różne rodzaje umiejętności oraz typy osobowości. Wspólnie szukano różnic między kwalifikacjami, a kompetencjami zawodowymi Posiadane umiejętności należało umieć wykorzystać podczas tworzenia gospodarstwa agroturystycznego. Różnorodność ćwiczeń i metod pracy z grupą, wykorzystanych w trakcie warsztatów, pozwoliła uczniom nie tylko na poznanie swoich mocnych stron i predyspozycji zawodowych, ale również na dobrą zabawę.
Zajęcia były punktem wyjścia do określenia przez licealistów swojej ścieżki zawodowej.
Fot. 1. Wprowadzenie do zajęć
Fot. 2. Objaśnianie zasad ćwiczenia
Fot. 3. Prezentacja pracy w grupie - „Gospodarstwo agroturystyczne”
Autor tekstu: Agnieszka Serek
Autor zdjęć: uczestnik zajęć
|