
Deser na szóstkę
W środę, 12 lutego, uczestnicy 13-5 HP w Końskich, wzięli udział w zajęciach kulinarnych, „Przygotowujemy kolorowe desery”.
Nasze uczestniczki przyrządziły sałatkę owocową z bitą śmietaną.
Było pysznie i kolorowo. Desery odzwierciedlają różne pory roku. Podanie ich nie pochłania aż tak dużo czasu a witaminy, które zawierają owoce są niezbędne dla naszego organizmu.
W naszej sałatce znalazły się takie owoce jak winogrona, banany, mandarynki, jabłka i kiwi. Dzięki temu, nasze podopieczne, nabyły nowe umiejętności przygotowania deserów i estetycznego podania.
Dzięki wspólnej pracy efekt był zadziwiający. Na koniec nastąpiła wspólna degustacja. Śmiało możemy powiedzieć, że tak pyszne desery można spróbować tylko w 13-5 HP w Końskich.
Fot. 1. Uczestniczki 13-5 HP wraz z wychowawcą podczas przygotowania sałatki owocowej
Fot. 2. Efekt naszej pracy - kolorowa i gotowa sałatka owocowa
Fot. 3. Wspólna degustacja
Autor tekstu i zdjęć: Elżbieta Szewczuk, Katarzyna Żarska
|