
Smacznie i zdrowo podczas zajęć kulinarnych
W czwartek, 6 lutego, w siedzibie Hufca Pracy w Końskich, uczestnicy wzięli udział w zajęciach kulinarnych pod hasłem: „Przyrządzamy sałatkę i kanapki”. Było smacznie, zdrowo i kolorowo.
Podczas zajęć uczestniczki przygotowały sałatkę z uszkami oraz kolorowe kanapki. Całość ładnie udekorowały i pięknie podały.
W zajęciach wziął udział duszpasterz OHP, ksiądz Dariusz Jarliński, który przyrządził sos do sałatki.
Samodzielna praca pomogła rozwinąć nie tylko umiejętności kulinarne. Dzięki zorganizowanym zajęciom uczestniczki zwróciły uwagę na wartości odżywcze produktów spożywczych. Ważne jest co jemy i w jakich ilościach. Zdrowe odżywianie sprawia, że nasz organizm funkcjonuje prawidłowo.
Fot. 1,2. Przyrządzanie sałatki i kanapek
Fot. 3. Ksiądz Dariusz Jarliński w trakcie przygotowywania sosu do sałatki
Fot. 4. Degustacja przygotowanych potraw
Autor tekstu: Katarzyna Zagwożdżon
Autor zdjęć: Katarzyna Zagwożdżon, Monika Jedynak
|