
„Słodkie zajęcia” w 13-3 Hufcu Pracy w Kielcach
25 lipca pod znakiem „Akcji Lato z OHP” oraz w ramach trwającego programu autorskiego „Spotkajmy się w kuchni”, młodzież kieleckiego Hufca wraz z wychowawcą zebrała się aby wyczarować kulinarne cuda. W dość krótkim czasie, powstało przepyszne ucierane ciasto z malinami i kruszonką oraz rozpływające się w ustach naleśniki z jagodami i bitą śmietaną, polane sosem czekoladowym. Naleśniki pieczone w warunkach polowych w mikrofalówce zniknęły z talerzy w mgnieniu oka. Pieczenie według sprawdzonego przepisu było doskonałą formą, zarówno zdobywania nowych umiejętności, jak i integracji podopiecznych. Wszyscy z ogromnym zapałem zaangażowali się w pracę, humory dopisywały, a degustacja była doskonałym zwieńczeniem wcześniejszego wysiłku.
Fot. 1,2. Przygotowania do wypieków
Fot. 3,4. Efekt końcowy
Fot. 5. Słodki poczęstunek
Autor tekstu: Anna Puchała
Autor zdjęć: Ewelina Jabłońska
|