„Złota chochla” konkurs kulinarny w skarżyskim hufcu
18 stycznia, młodzież skarżyskiego hufca, wraz z kadrą wychowawczą, postanowiła przeprowadzić rywalizację pt „Złota chochla”, by wykazać się zdolnościami kulinarnymi.
Konkurs kulinarny cieszył się dużym zainteresowaniem. Swoje umiejętności zaprezentowało pięć drużyn.
Zespoły przygotowały sałatki: gyros, z tuńczykiem, z makaronem, z porem i grecką. Degustacja przysmaków cieszyła się dużym zainteresowaniem pozostałych uczestników.
Aby ocenić konkurs i wytypować zwycięską drużynę, powołano czteroosobową komisję konkursową. Składała się ona z następujących osób: wychowawca 13-1 HP Justyna Warwas, nauczyciel szkoły AWANS Oksana Borkowska, doradca zawodowy MCK Zofia Nikodem oraz Adrian Chaba - uczestnik hufca. Jednogłośnie wygrała sałatka z tuńczykiem. Przygotowała ją żeńska drużyna w składzie Anna Bomba i Diana Sadło. Potwierdziło to opinię, że kobiety to dobre kucharki.
Fot. 1. Młodzież podczas pracy
Fot. 2. Komisja konkursowa
Fot. 3. Efekt końcowy kulinarnej rywalizacji
Fot. 4. Dyplom dla uczestników konkursu
Fot. 5. Zwycięska drużyna Ania Bomba i Diana Sadło
Fot. 6. Wspólna degustacja potraw
Autor tekstu i zdjęć: Ireneusz Kasprzyk, Justyna Warwas
|