Kulinarny poranek w Hufcu Pracy w Kielcach
W mroźny, piątkowy poranek, 18 stycznia, uczestnicy 13-3 Hufca Pracy w Kielcach spotkali się w Świetlicy KRĄG, w celu wspólnego kucharzenia.
Warsztaty kulinarne odbyły się w ramach akcji „Zima z OHP”. Młodzież, pod bacznym okiem Komendanta 13-3 Hufca Pracy w Kielcach, Eweliny Jabłońskiej, wspólnie zaplanowała wykwintne menu. Na przystawkę, młodzi adepci kulinarni, przygotowali melona w szynce prowansalskiej, danie główne to ulubieniec wśród młodych ludzi - hot-dog z sałatkami, a na deser pyszny sernik. Ciasto okazało się największą atrakcją, gdyż było pieczone w kuchence mikrofalowej, a nie tradycyjnie w piekarniku.
Podczas zajęć, młodzież, chętnie wymieniała się doświadczeniami w przyrządzaniu potraw, wspominała przygotowania do minionych już świąt Bożego Narodzenia, a na ich twarzach cały czas gościł uśmiech.
Fot. 1. Początek pracy
Fot. 2. Dobry przepis to podstawa sukcesu
Fot. 3. Praca zespołowa
Autor tekstu: Ewelina Jabłońska
Autor zdjęć: Marta Zębala
|