W dniu 4 grudnia br., pięcioosobowa grupa przyszłych kucharzy z koneckiego hufca wraz
z doradcą zawodowym z Młodzieżowego Centrum Kariery w Mniowie – Agnieszką Serek, brała udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Chęcinach.
Spotkanie prowadził Pan Maksymilian Przybylski – młody kielecki kucharz, bloger, przyrządzający swoje potrawy z naturalnych produktów i promujący regionalne wyroby. Wspólnie przygotowano burgery wołowe, panierowane skrzydełka kurczaka i zupę krem z pomidorów.
Pan Maksymilian chętnie dzielił się z młodzieżą swoją wiedzą i sekretami kucharskimi. Podkreślał, jak ważne w życiu są marzenia, niezrażanie się trudnościami i wytrwałość w dążeniu do celu. Dobre podejście do młodzieży i pasja gotowania, która udzieliła się uczestnikom warsztatów sprawiły, że czas razem spędzony był bardzo owocny i niezapomniany.
Autor tekstu: Agnieszka Serek
Autor zdjęć: uczestniczka warsztatów