DZIEŃ SOKU w 13-3 Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Pińczowie

                   Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, by spożywać dziennie 5 porcji warzyw i owoców , a najlepiej by stanowiły połowę każdego posiłku.

           Wybraliśmy się do lokalnej firmy GOMAR, która jest wiodącym producentem w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego. Poznaliśmy proces powstawania soków i przecierów. Dziękujemy serdecznie panu Michałowi Górniakowi, założycielowi firmy GOMAR za tę możliwość. Nie mogło się odbyć bez skosztowania ich produktów. Pragnąc przedłużyć doznania smakowe zaopatrzyliśmy się w produkty marki GOMAR w ich firmowym sklepie.

                  Tego dnia szczególnie zadbaliśmy o nasze zdrowie i włączyliśmy do naszego menu porcję warzyw i owoców w postaci soku.

             Po powrocie do internatu własnymi siłami wycisnęliśmy sporą ilość soku pomarańczowego. Tym samym zaserwowaliśmy sobie dużą dawkę witamin. A teraz aby uzupełnić niedobory witaminy D, leżakowanie w pełnym słońcu J

 

Tekst i zdjęcia: Katarzyna Nogacka, Małgorzata Maksym