SMACZNIE PODCZAS ZAJĘĆ KULINARNYCH

 

W środę, 27 stycznia w siedzibie Hufca Pracy w Końskich uczestnicy wzięli udział w zajęciach kulinarnych pod hasłem „Amerykańskie hot-dogi”. Było smacznie i kolorowo. Podczas zajęć uczestniczki przygotowały amerykańskie hot-dogi z warzywami. Całość ładnie udekorowały i pięknie podały.

Samodzielna praca pomogła rozwinąć nie tylko umiejętności kulinarne. Dzięki zorganizowanym zajęciom uczestniczki zwróciły uwagę na wartości odżywcze produktów spożywczych. Ważne jest co jemy i w jakich ilościach. Hot-dogi wykonane z dobrej jakości produktów nie szkodzą naszemu zdrowiu. Parówki z szynki, warzywa i bułka z miejscowej piekarni zaspokoją głód i nie dostarczą zbędnych kalorii. W ramach koła kulinarnego „PTYŚ” wykonywane były sałatki, desery i gorące kanapki. Uczestnicy planują wykonywanie następnych przystawek.

 

Fot. 1-5. Uczestniczki hufca podczas wykonywania hot-dogów

 

Fot. 6. Wykonany hot-dog

 

Autor tekstu: Elżbieta Szewczuk

Autor zdjęć: Monika Jedynak