Międzynarodowy Dzień Tosta

           Dziś tost obchodzi swój dzień. W kalendarzu świąt nietypowych jest wiele dni poświęconych różnym produktom kulinarnym czy gotowym daniom. To smaczne święto zostało zainaugurowane przez The Tiptree World Bread Awards w Wielkiej Brytanii, stowarzyszenie piekarnicze, którego celem jest promowanie sztuki wytwarzania pieczywa.

                     Uczestnicy 13-2 Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie, odbywający praktyczną naukę zawodu w zawodzie kucharz przygotowali smaczne tosty dla swoich kolegów i koleżanek. Ciepły, chrupiący i pachnący chleb ze smakowitymi dodatkami. podgrzany w tosterze to przysmak każdego dziecka i dorosłego. to potrawa, która daje wiele możliwości, a jedynym ograniczeniem przy ich przygotowywaniu jest nasza wyobraźnia… Chrupiące, złociste, z ciągnącym się ciepłym serem – na samą myśl o nich każdemu leci ślinka. Zapach tostów unosił się po całym Ośrodku, a poczęstunek wszystkim smakował.

Autor tekstu-Iwona Chojnacka

Autor zdjęć- Hanna Tarnovska