W 13-7 Hufcu Pracy w Pińczowie zakończono realizację kursu „Kelner z elementami carvingu pierwszego stopnia”, w którym uczestniczyło 15 uczestników.
Uczestnicy pod okiem trenera- Pani Marzeny Buchart pilnie uczyli się technik i sposobów tworzenie kompozycji oraz dekoracji z różnych produktów warzywnych i owocowych. Podczas kursu zdobyli m.in. umiejętności noszenia tac a także sposobów serwowania dań.
Celem szkolenia było pozyskanie przez uczestników kursu praktycznych umiejętności zarówno z zakresu carvingu, jak również obsługi kelnerskiej.
Na zakończenie kursu wszyscy uczestnicy otrzymali świadectwa ukończenia kursu „Kelner z elementami carvingu pierwszego stopnia”, które odebrali z rąk Pani Lucyny Brelskiej – Zastępcy Wojewódzkiego Komendanta ŚWK OHP w Kielcach,
Kurs zorganizował Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży w Kielcach.
Warto dodać, iż młodzież uczestnicząca w zajęciach wyraziła chęć uczestnictwa w następnym kursie z tej tematyki, w trakcie którego będzie można wzbogacić i poszerzyć swoja wiedzę oraz umiejętności pozyskane dotychczas.
Fot. 1. Wspólne zdjęcie po wręczeniu zaświadczeń.
Fot. 2. Zastawa stołowa przygotowana przez uczestników.
Fot. 3. Wręczenie zaświadczeń.
Autor tekstu: Janusz Marszycki.