WYSTARTOWAŁ! KURS ZAWODOWY – KUCHARZ Z ELEMENTAMI KUCHNI MOLEKULARNEJ W OSTROWCU ŚWIĘTOKRZYSKIM

8 lipca br. rozpoczął się kurs zawodowy: kucharz z elementami kuchni molekularnej, dla uczestników projektu „Od szkolenia do zatrudnienia – YEI”.

Kurs zawodowy realizowany jest przez Zakład Doskonalenia Zawodowego w Ostrowcu Świętokrzyskim.

Jest to kolejny etap szkolenia, koordynowanego przez Młodzieżowe Centrum Kariery OHP w Ostrowcu Świętokrzyskim, który ma na celu przygotowanie uczestników projektu do odbycia stażu w wyuczonym zawodzie i podjęcia pracy w zawodzie kucharz.

160 godzin kursu obejmuje zajęcia teoretyczne i praktyczne, rozszerzone o zagadnienia kuchni molekularnej. Innowacyjne podejście do tematyki zajęć pozwoli młodzieży na nowoczesne techniki gotowania oraz zwiększy ich szanse na zatrudnienie po odbyciu stażu.

Fot. Uczestnicy projektu podczas kursu zawodowego

Autor tekstu i zdjęć: Magdalena Stefankiewicz