Dnia 04.12.2018 r. kucharze z Ośrodka Szkolenia i Wychowania ze Starachowic pod opieką pani Anny Rosińskiej brali udział w warsztatach kulinarnych „Naturalny fast foods zdrowa alternatywa szybkiego jedzenia na mieście” w Chęcinach.
Warsztaty prowadził Maksymilian Przybylski – zawodowy kucharz, miłośnik przyrody i fotograf. Autor bloga „Max gotuje z natury”. W kuchni stawia na polskie, regionalne produkty i sezonowość.
W programie warsztatów było wspólne przygotowanie hamburgerów wołowych z serem regionalnym i smażonego kurczaka zagrodowego. Wspólne przygotowanie produktów do gotowania, zupy, kremy – wszystko jako zdrowa alternatywa szybkiego jedzenia. Młodzież OHP z dużym zainteresowaniem brała udział w warsztatach.
Było to dla kucharzy nowe, ciekawe doświadczenie zawodowe. W warsztatach wzięła udział doradca zawodowy pani Katarzyna Misiowiec ze Starachowic.
Fot. Młodzież podczas zajęć kulinarnych
Autor tekstu i zdjęć: Anna Rosińska